Reviews

Review - Theodor Kockelkoren, Inspecteur-generaal Staatstoezicht op de Mijnen (SodM)
"Heb door je boek gelezen, gekeken en gebladerd: het is fris, pakkend en inspirerend! Het boek geeft vertrouwen, perspectief en stimuleert om te starten! Want de basisgedachte is: 'Creativiteit is als een spier. Iedereen heeft hem. Iedereen kan hem ontwikkelen.' Er staan erg mooie zinnen in, zoals: "Rust en werk zijn geen tegengestelden. Weten wanneer je rust moet nemen is een intelligent onderdeel van een creatief proces." Er zitten simpele, leuke en mooie oefeningen in, zoals workout 1: 'Gewoon beginnen'!  Stap 4 van deze workout vond ik een hoogtepuntje: 'Vergeet niet tevreden te zijn'. Heerlijk!"

"De andere basisgedachte van het boek ('Leg de lat niet op topniveau, dat doe je bij het sporten toch ook niet?') komt regelmatig terug in de oefeningen en geeft opnieuw vertrouwen en moedigt aan gewoon aan de slag te gaan met die creatieve spier. Zoals in een van de oefeningen: 'Het is niet erg als het niet boeiend of origineel is. Je bent een spier aan het trainen. Je hoeft er geen Pulitzer Prize mee te winnen.' Ik ga je boek zeker kopen als het in de winkel ligt! Ook als kado - zoals voor mijn oudste twee kinderen!"

Review - Angelique Kool, pionier bij ABN Amro
"Ik was erg onder de indruk. Mooi opgezet, praktisch, prikkelend en heel toegankelijk geschreven!"

Review - Flore Kraaijeveld, projectleider DNB
"Ik was bij de presentatie bij Scheltema van het geweldig inspirerende boek 30 creatieve workshops van Ina Sok. Schaf het aan, echt top!"

Review - Moniek Wolters, Leadership & Transition Coach, schrijfster van gedichtenbundel Ertussenin
"Dit is een goed doorwrocht boek, waarin de creatieve en zakelijk expertise van de schrijfster perfect samen komen. Mooi vormgegeven en met een keur aan oefeningen waar je direct mee aan de slag kan. Zowel om je eigen creativiteit als die binnen je organiastie te vergroten."

Review - Lena Shafir, Shafir Creative Consultantcy
"Ina Sok, een collega, heeft een boek gemaakt Versterk de creativiteit in je organisatie met als ondertitel: dit kun je leren van kunstenaars. Ik heb met een grote glimlach de inhoud van het boek tot me genomen. De eenvoud waarmee Ina de ingewikkelde onderwerpen in mootjes verdeelt, is speels en persoonlijk. Ina schrijft: ‘alles in dit boek is bij elkaar gejat’ want volgens Picasso ‘goede kunstenaars kopiëren, grote kunstenaars stelen’.Veel tekeningen, geen paginacijfers en geen hoogdravende beweringen maar een prettig en afwisselen geheel om het concept creativiteit en verbeelding te proeven.

Een van mij favoriete hoofdstukjes is De IKEA-TEST: 'Ik werd altijd chagrijnig in de IKEA. De overdaad aan spullen, de gedwongen vaste looproute, veel te veel van hetzelfde. Totdat ik me voorstelde dat mijn huis was afgebrand en ik die dag een gratis nieuwe inrichting mocht uitkiezen. Opeens kon ik door de bomen het bos zien. De lamp hoefde niet zo lang mee te gaan en die kast kon ik verven. De rustieke tafel was eigenlijk best stylish in combinatie met de trendy stoelen. Door een ander perspectief te kiezen veranderde mijn ervaring compleet.'

Creativiteit is all over the place en tegelijk moeilijk beet te pakken maar ik vind dat Ina er goed in geslaagd is."